Nosztalgikus 2013.08.07. 22:37

Baklava

Baklava

baklava.jpg

 Hozzávalók:               réteslap

 A töltelékhez:            200 gr dió

                                 125 gr margarin

                                 Olaj

                                Zsemlemorzsa

                                Gríz

                                Cukor

  Öntethez:                1 l víz

                                1,5 kg cukor

                                ½ citrom

                                2 vanília rud

 

A tepsit margarinnal kikenjük, a réteslapokat olajjal megkenjük. Lefektetjük az első réteslapot, erre csak olaj kerül,

baklava 1.jpg

utána ráhelyezzük a második lapot, ezt meghintjük zsemlemorzsával, grízzel és cukorral, ki mennyire szereti,

baklava 2.jpg

a harmadik réteslapra szórjuk a darált diót.

baklava 3.jpg

Óvatosan feltekerjük, félretesszük és elkészítjük a következő roládot.

baklava 4.jpg

Az elkészített roládokat még sütés előtt felvágjuk és így tesszük a sütőlapra. Meglocsoljuk meleg margarinnal és 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

baklava 5.jpg

A langyosra hűlt baklavákat locsoljuk meg meleg serbettel (öntet).     

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://balkanimozaik.blog.hu/api/trackback/id/tr305450521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laptop szerviz · http://www.doctorhouse.hu/laptopszerviz 2013.08.08. 12:15:00

Én már csináltam régebben, egyszerű és finom, csak baromi egészségtelen.

Nosztalgikus 2013.08.08. 13:41:28

@laptop szerviz: Én mindig elfogadtam, mert nagyon kedvesek voltak, hogy hozták, de nekem is túl édes. De az is igaz, mi az, ami nagyon finom, de nem egészségtelen:)