A montenegrói Kotori-öböl bejáratánál, az Orjen hegy lábánál van Herceg Novi, a nap, a virágok, a festők és a költők városa. Az Idegenforgalmi Hivatal a közelmúltban egy felmérést készíttetett, aminek eredményére nagyon büszkék lehetnek, ugyanis a turisták Herceg Noviban elégedettek a város szolgáltatásaival. A tisztaság és a kellemes kiszolgálás miatt kapta a város a Number 1 megjelölést a megkérdezettektől.

Herceg_Novi_Sunset.JPG

Egy német turista, aki először látogatott ide, azt mondta, több mint jó hely. Ahogy megérkezett, rögtön szembetűnt a város tisztasága, különösen a Sahat Kula, az óratorony és a sétáló utca környékén. „Kicsi és tiszta hely, kellemes szolgáltatásokkal.”

 Herceg Novi.jpg

A montenegrói üdülőhelyen a turisták száma eddig is magasabb volt, mint tavaly, a bevételük ezidáig 6,5%-kal nőtt, szervezetten 130 ezer turista nyaral, ami 2%-kal több mint tavaly. (A város lakossága kb. 12 ezer fő.)

 Herceg novi 3.jpg

Herceg Novi kényelmesen megközelíthető, mert a szintén a Kotori-öbölben lévő Tivatban nemzetközi repülőtér van, de kényelmes megoldás a Belgrádból induló autós vonat is. A repülőtér léte mondjuk a mi szempontunkból lényegtelen, mert egyetlen közeli légitársaságnak sincs olyan ajánlata, ami számunkra elfogadható és igénybe vehető lenne. Ha mégis a repüléshez ragaszkodnánk, akkor Bécsből tudunk naponta eljutni a közeli Dubrovnikba és onnan taxival, vagy kisbusszal a 28 km-re lévő Herceg Noviba.

 Herceg novi 2.JPG

A városkának magyar vonatkozása is van, a Hunguest Hotel révén mi is jelen vagyunk a montenegrói idegenfogalomban. A Sun Resort Herceg Novi:   

Herceg novi Hungest hotels.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://balkanimozaik.blog.hu/api/trackback/id/tr395465864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

firefly 2013.08.18. 21:35:07

Valóban nagyon szép hely, és a Sun Resort hotel is jó szolgáltatásokat nyújt. Ideális hely, kiindulópont kirándulásokhoz Kotorba, és a közeli kisebb-nagyobb településekre.

Nosztalgikus 2013.08.19. 09:09:43

Köszönöm, hogy olvassa/olvasod a bejegyzéseimet. kellemes napot:)

huncut 2013.08.19. 10:15:48

A kedvenc montenegrói városom. :-)
Ha teheted, menj el februárban a mimózafesztiválra. Egy kicsit olyan falunap jellegű bulival nyit az egy hónapon át tartó rendezvénysorozat, de eszméletlenül hangulatos. Koncertekre mehetsz és kiállításokra, és olyankor viszonylag kevés a külföldi turista, a belföldi, illetve a jugoszláv utódállamokból érkező annál több, így ráérezhetsz a városka igazi hangulatára. Kristálytiszta tenger, ragyogó kék ég, a Lovcsent még hó lepi - a parton meg felvonulás, táncoló és éneklő csoportok, mimóza és vranacos pohár a kezekben, és narancs mindenütt. :-) Persze az is előfordulhat, hogy hóakadályok miatt már az odaérkezés is nagy kaland, de érdemes odamenni, az biztos. :-)