2014. máj 24.

Ingyen szállítja a mentőegységeket a Wizz Air

írta: Nosztalgikus
Ingyen szállítja a mentőegységeket a Wizz Air

Közép-Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, a Wizz Air bejelentette, hogy ingyen szállítja a mentőosztagokat és a regisztrált humanitárius szervezetek munkatársait Európa különböző városaiból Szerbiába és Bosznia-Hercegovinába. Azok a humanitárius szervezetek, akik ezt igénybe szeretnék venni, a communications@wizzair.com címen jelezhetik igényüket, hogy lefoglalhassák számukra a repülőjegyet a rendelkezésre álló helyek figyelembe vételével – áll a légitársaság közleményében.

belgrád repülőtér 3_1.jpg
A légitársaság a bejegyzett humanitárius szervezetek képviselőinek, szervezőinek, aktivistáinak biztosít ingyen repülőjegyet vonalhálózata európai városaiból Belgrádba és Tuzlába.

Tuzla repülőtér.jpg
Május 17-én Németországból a Humedica nemzetközi humanitárius szervezet orvoscsoportját szállították térítésmentesen Belgrádba.

„Nagy figyelemmel és szorongással követjük az eseményeket a két országban és ezúton is kifejezzük legmélyebb együttérzésünket a családoknak, akik elveszítették hozzátartozóikat. Szerbia és Bosznia lakói közül sokan választanak minket, amikor turista vagy üzleti útra utaznak. Most, amikor nekik olyan nehézségekkel kell szembenézniük, ami gyors segítséget kíván, kötelességünk, hogy visszaadjunk valamit azzal, hogy a magunk lehetőségével segítjük azon humanitárius szervezeteket, akik részt vesznek a mentési akciókban” – mondta Daniel de Carvalho a Wizz Air kommunikációs igazgatója.

Hozzátette, hogy a vállalat egyéb alkalmakkor is közreműködik humanitárius akciókban, most a szerbiai és a bosznia-hercegovinai árvízkárosultaknak van szükségük a segítségükre.

 

wizz-air_2.jpg

Szólj hozzá

Szerbia Bosznia-Hercegovina Belgrád WizzAir Tuzla humanitárius szervezetek mentőosztagok