Az Air Serbia saját műszaki bázist alapított a belgrádi repülőtéren. Az Air Serbia Tehnika fogja a légitársaság Airbus A319-es és A320-as repülőgépekből álló flottájának napi műszaki karbantartását végezni.

air serbia tehnika 2.jpg
Emellett az Etihad Airways és az Etihad Regional szerb fővárosból üzemelő gépeinek indulás előtti kötelező műszaki felkészítését és ellenőrzését is az új szervezeti egység végzi. A tevékenység magában foglalja a tranzit, a napi és a heti ellenőrzéseket, a menetrendszerinti és a charter járatok műszaki ellenőrzését, az ad hoc hibajavításokat.

Etihad regiona ATR-72-600-Etihad_490_318_1.jpg

 A közeljövő tervei között szerepel más légitársaságok műszaki kiszolgálása is.

A Jat Tehnika, ami a Jat Airways vállalata volt, a légitársaság átalakulása után rögtön nyilvánvalóvá tette, hogy kész a közös munkára az újjáalakuló nemzeti légitársasággal. Ennek előkészítéseként már az elmúlt évben beiskolázta munkatársait az Airbus repülőgépek típustanfolyamaira. Mára a Jat Tehnika megszerezte az Airbus gépcsalád valamennyi típusára a jogosítást. Srdjan Miskovics, a Jat Tehnika igazgatója elmondta, az Air Serbia továbbra is velük szervízelteti Boeing 737-300-as és ATR-72-es gépeit.

air serbia tehnika.jpg
Az Air Serbia új szervezeti egysége rendelkezik a Légügyi Hatóság valamennyi engedélyével, egyelőre 20 repülőgépmérnököt és 20 repülőgépműszerészt foglalkoztat és a legmodernebb technikával van felszerelve.

„A műszaki kiszolgálás iránti kereslet növekedése az, ami az Air Serbia új szervezeti egységének megalapítását indokolja. Ez egy logikus lépés volt, hogy megfeleljünk a piaci igényeknek”- mondta Danny Kondics, az Air Serbia igazgatója.

air serbia flotta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://balkanimozaik.blog.hu/api/trackback/id/tr386225121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2014.05.29. 16:57:06

Már elnézést, hogy megint bele-vauvau, de ez a:

"Srdjan Miskovics"

teljesen fals.

Egy Nyugat-Balkánnal foglalkozó magyar nyelvű blogon:
- vagy "Srđan Mišković" (preferált)
- vagy pedig "Szrdjan Miskovics" (elfogadható, de kerülendő).

Tertium non datur. Az nem megy, hogy a keresztnevet angolosan, a vezetéknevet meg magyarosan írom át. A "Danny Kondics"-ról nem is beszélve. Most akkor úgy ejtendő, mint a "szenny", csak a-val? Ugye nem?

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2014.05.29. 17:05:53

Jó szándékú segítség magyar nyelvű billentyűzetkiosztáshoz. Próbáld ki, működik!

Az AltGr billentyűt lenyomva kell tartani a következő billentyű megnyomásáig, de csak addig. A pluszjel nem billentyűt jelöl, hanem azt, hogy melyikkel kell együtt használni. A zárójelek csak az értelmezést segítik. A vesszők a "vagy"-ot jeleölik. A nagybetűkel ugyanúgy Shift-tel hozod létre, mint normális esetben. Az AltGr-es lépés után közvetlenül még nem jelenik meg semmi a képernyőn, csak miután a betűt is megadtad. Mindez bonyolultnak hangzik, valójában rém egyszerű. Legalábbis nem nehezebb, mint pontosvesszőt vagy @-jelet írni.

(AltGr+2) + (c,C,s,S,z,Z) = č,Č,š,Š,ž,Ž
(AltGr+9) + (c,C) = ć,Ć
(AltGr+s) = đ
(AltGr+d) = Đ

Nosztalgikus 2014.05.30. 08:26:09

@bikmakk:
Köszönöm, igyekezni fogok észben tartani.