2014. jún 10.

Öt csillag a levegőben – repülő szálloda

írta: Nosztalgikus
Öt csillag a levegőben – repülő szálloda

A First Class többé nem a legnagyobb luxus a repülőgépeken. Az Air Serbia kisebbségi tulajdonosa, az Etihad Airways bevezette a Residence osztályt, amit a jövő évtől forgalomba álló Airbus A380-as típuson fog kínálni.

etihad-the-residence-lrw.jpg
A Residence Class a világ legnagyobb luxussal felszerelt utaskabinja, ránézésre inkább egy ötcsillagos szállodára emlékeztet, mint egy repülőgép fedélzetére.

Három helyiségből áll: nappali szoba, hálószoba és fürdőszoba. A nappaliban bőr ülőgarnitúra, a hálószobában kétszemélyes ágy van. A nappalit egy átjáró folyosó köti össze a hálószobával és a fürdőszobával.

etihad hálószoba.jpg
Mind a nappaliban, mind a hálószobában van LCD TV (82 cm, illetve 68 cm átmérőjű). A rezidenciában természetesen van USB csatlakozás az elektronikai eszközökhöz, de az egész repülőgépen van mind internet, mind mobil telefon lefedettség. Az utasok a legmodernebb Panasonic elektronikus szórakoztató eszközöket használhatják a repülés ideje alatt.

Etihad THE_LOBBY_viewEtihadAirways.jpg
A Residence Class-t egy vagy két utas veheti igénybe, persze ha meg tudják fizetni például az Abu-Dhabi-London járatra a 20ezer eurós repülőjegyet. Az árban a személyi komornyik is benne foglaltatik, akiket a londoni Savoy Butler Academy-n képeztek ki, és aki a repülés teljes ideje alatt az utas rendelkezésére áll.

etihad residence nappali.jpg
Az Etihad légitársaság Residence osztályának különleges felszereltségét az Európai Légiközlekedési Biztonsági Ügynökség (EASA) teszteli, és fogja jóváhagyni használatát. A kabin teljes berendezését az Etihad dizájn centerének munkatársai tervezték.

Etihad_Airways_A380_Seat_Map-1024x515.jpg
A luxus kabin az A380-as legfelső szintjén lesz együtt a többi felső osztályú kabinokkal: az első osztállyal és a business osztállyal. Minden Airbus A380-ason egy Residence Class lesz 2 főre, kilenc First Apartment Class 9 utas részére.

etihad first apartments.jpg
Az Etihad Airways jövőbeli Airbus A380-as és Dreamline flottájának valamennyi gépén az új dizájnnak megfelelően alakítja ki a kabinbelsőt. Mindkettőn lesz Residence Class és First Apartment Class.

Ez utóbbi kicsit más lesz, mint a Residence Class. Két helyiségből fog állni: nappaliból és hálószobából a legjobb minőségű bőr ülésekkel, dupla ággyal és szórakoztató rendszerrel. Az utasoknak nem lesz személyi komornyikjuk, de a kiszolgálásuk a legmagasabb színvonalú lesz.

Etihad A380.jpg                                     A380-as

Az Etihad Airwaysnek jelenleg 1-1 db Airbus A380-as és Boeing 787-es típusú repülőgépe van, előbbiből kilenc darabot várnak a közeljövőben, míg a Dreamline-ra 70 db-os megrendelésük van.

Etihad-Airways b787.jpg

                                 B787-es

Szólj hozzá

Air Serbia Etihad Airways Residence Class First Apartment Class Airbus A380 Dreamline