2014. okt 26.

Az Air Serbia egyéves születésnapját ünnepli

írta: Nosztalgikus
Az Air Serbia egyéves születésnapját ünnepli

Pont egy évvel ezelőtt, október 26-án indult meg már csak Air Serbia néven az egykori JAT jugoszláv légitársaság. (Előtte néhány hónapig Air Serbia, volt JAT Airways néven üzemelt.)

egyéves évforduló.png

Ezen a napon az új flotta alapját képező első Airbus A319-es teljesítette első menetrend szerinti járatát Belgrádból Abu Dhabiba.

air serbia A319 in  BEG_2.jpg

Az évforduló alkalmából egyhónapos akciót szervez a légitársaság, a kedvezményes ajánlatok az egész hálózatra és a code-share járatokra is érvényesek.

Dane Kondics, az Air Serbia vezérigazgatója minél többeket arra buzdít, vegye igénybe az akciós ajánlatokat, hogy közösen ünnepeljék az egyéves évfordulót.

Ezen kívül az elkövetkező öt hétben több extra akcióval is jelentkeznek. Ezen a hétvégén árusították a „kettő az egyben” akció keretében azokat a kedvezményes jegyeket, ahol a párban utazók visszaúti jegye az egyikük részére ingyen van Belgrádból kiindulva több mint 35 célállomásra. Az október 28-ig megvásárolható jegyeket 2015. június 5-ig kell leutazni.

az új városi iroda_1.jpg

A vezérigazgató elmondása szerint az utasok számíthatnak még hasonló akciókra.

„Szeretnénk megköszönni Szerbia polgárainak és mindenkinek, akik az Air Serbiával utaznak a támogatásukat és a hűségüket. Célunk az, hogy azokat is a velünk való utazásra ösztönözzük, akik még nem tapasztalták meg szolgáltatásunkat és vendéglátásunkat, hogy lássák, mit tett az Air Serbia a sikerért” - mondta Kondics.

Az évforduló tiszteletére a légitársaság fogadást ad, amire hivatalosak az állami és kormányzati, valamint a sajtó képviselői mellett a vállalat dolgozói is.

Az elmúlt egy évben nem volt minden sima és egyszerű. Több oldalról is éles kritikával illették a szerb kormányt, amiért szerintük költséges megállapodást kötött az Etihad Airways-szel, amiben sokkal nagyobb kötelezettségeket vállalt, mint amit kellett volna. Emellett a WizzAir low cost légitársaság szót emelt az Air Serbia és az Etihad monopolhelyzete miatt.


   air seriba-etihad_1.jpg      

Az Európai Bizottság tudomásul vette, hogy a "2013 októberében létrehozott Air Serbia egy közös vállalkozás, melynek tulajdonosa a Szerb Köztársaság és az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága, az Etihad Airways.” Ezzel együtt még folynak a vizsgálatok annak megállapítására, hogy a légitársaság megfelel-e az uniós előírásoknak.

Ennek ellenére, Szerbia nemzeti légitársasága megújult. A csökkenő utaslétszámmal, krónikus flotta hiánnyal küzdő, szörnyű pénzügyi állapotban lévő JAT Airways átalakította magát.

Az Etihad Airways-szel aláírt stratégiai megállapodás – 2013. augusztus 1. - után létrejött Air Serbia forgalomba állított nyolc Airbus A319-es, és két Airbus A320-as repülőgépet, megrendelt tíz Airbus A320NEO típusú gépet, melyek 2018-tól folyamatosan érkeznek a légitársasághoz.

air serbia crew_1.jpg

A társaság megújult kívülről és belülről is. Code-share megállapodásokat kötött az Etihad Airways-szel, az Etihad Regionallal, az Adria Airways-szel és a B&H Airlines-szal. Holnaptól lép életbe a megállapodás az Air Berlinnel, a német légitársasággal közösen fognak repülni Athénba, Banja Lukára, Larnacába, Szófiába és Thesszalonikibe.

Háromszáz fővel bővült a munkatársak létszáma, a személyzeteket az Etihad Crew Training Academy-n képzik.

Létrehozták saját charter légitársaságukat, az Avioletet, ahol a még a JAT Airways-től megörökölt és megtartott Boeing 737-300-as flotta repül a nyári népszerű üdülőhelyekre.

Aviolet_1.jpg

A légitársaság megkülönböztetett figyelmet fordít a tranzit utasokra, és a belgrádi repülőtér, mint átszállópont erősítésére.

Tizenegy új desztinációra repülnek: Abu Dhabiba, Banja Lukára, Bukarestbe, Budapestre, Beyrutba, Ljubljanába, Prágába, Szófiába, Tiranába, Várnába és Varsóba.

Air-Serbia-A319 2_2.jpg

Az elmúlt egy évben az Air Serbia a volt Jugoszláv légitársaságok közül a legjobb eredményt érte el. Az előzetes számítások szerint a társaság az évet legalább egymillió eurós nyereséggel zárja.

egyéves évforduló torta.jpg

                  A torta...

 

Szólj hozzá

stratégiai megállapodás Belgrád Air Berlin Jat Airways Air Serbia Airbus A319 Etihad Airways Aviolet Dane Kondics code-share