2015. jan 03.

Az első VIP utast is köszöntötték az Etihad ötcsillagos repülő szállodáján

írta: Nosztalgikus
Az első VIP utast is köszöntötték az Etihad ötcsillagos repülő szállodáján

December második felében megérkezett Abu Dhabiba az Etihad Airways első Airbus A380-as típusú, A6-APA lajstromjelű repülőgépe.

etihad_a380-9.jpg

A légitársaság a típusból tíz darabot rendelt, ez az első közülük, tagja lett a világ egyik legfejlettebb és legjobb légitársasága flottájának. A gép érdekessége még, hogy a 150-dik leszállított Airbus A380-as volt.

Az új géppel az Etihad növelni tudja kapacitását a legfrekventáltabb útvonalain, emelkedik a szolgáltatás színvonala és azok, akik ezen a típuson utaznak, az általános utazási élménynek is egy magasabb szintjét élvezhetik.

A légitársaság új gépe a kapacitásnövelésen kívül lehetőséget ad a legtávolabbi célállomásokra való repülésre is, hatékony üzemelése miatt lényegesen kevesebb üzemanyagot fogyaszt. 

Az utasok három utazási osztály közül választhatnak, emellett az A380-ason kínálják elsőként az Etihad Residence osztályt.

Az Airbus A380 az arab légitársaságnál 496 üléssel közlekedik, ebből két hellyel a VIP Residence osztályon, kilenc hellyel az első osztályon, 70 hellyel a business osztályon és 415 hellyel a turista osztályon.

etihad-new-a380-livery-full2.jpg

Az első járatot az új gép London Heathrowra teljesítette december 27-én, az ünnepélyes, az új repülőket megillető fogadására december 31-én korán reggel került sor az Abu Dhabi nemzetközi repülőtéren.

2015 végéig az Etihad öt A380-as típusú gép tulajdonosa lesz, ezeket Londonon kívül Sidneybe és New Yorkba fogja üzemeltetni.

Az ugyancsak decemberben érkezett új Boeing 787, az A6-BLA lajstromjelű Dreamliner, és az Airbus A380-as is új festéssel jelenik meg a flottában. A Boeing nagy gépe januárban áll menetrendszerinti forgalomba az Abu Dhabi-Düsseldorf és az Abu Dhabi-Doha járatokon.

etihad_a380-9_2.jpg
A repülőgépen 235 helyet kínálnak: nyolcat az első osztályon, 28-at a business osztályon és 199-et a turista osztályon. Júniusig a társaság már hat ilyen géppel fog rendelkezni, és a tervek szerint Washingtonba, Mumbaiba, Brisbane-be és Moszkvába fognak közlekedni.

A légitársaság több mint 100 Boeing repülőgépre adott megrendelést, beleértve 41 db B787-9 és 30 db B787-10 típusút – mondta James Hogan, az Etihad Airways Aviation Group elnök-vezérigazgatója.

etihad_b787_uj_festes.jpg

Az új repülőgépek, a Dreamliner és az A380-9-es mellett a sajtónak bemutatták a kabinszemélyzet új egyenruháját is.

etihad_uj_uniformis_5.jpg

Több mint hetven millióan nézték meg a különböző közösségi portálokon közzé tett egyenruha terveket, melyeket egyelőre az új gépek személyzetei fognak viselni. Példátlan ez a szám, példátlan a 45 ezer lájkolás és a 2100 megosztás is – áll a légitársaság közleményében.

etihad_uj_uniformis_11.jpg

Az új egyenruhákat nagyszabású divatbemutatón mutatták be, míg a fotókat a híres, többszörösen díjazott divatfotós, Norman Jean Roy készítette a Liwa i Qasr al Sarab sivatagban, Abu Dhabi közelében.

etihad_uj_uniformis_3.jpg

Az egyenruhák az eleganciájukkal, retró stilusukkal a hetvenes évek lelkesedését idézik. A ruhák tervezője a milánói Ettore Bilotta és stúdiója.

A légiközlekedés történetének legexkluzívabb repülőjegyét a legnagyobb luxussal berendezett több szobás repülő apartmanjára a Miamiban élő Gino Bertuccio amerikai üzletember vette meg. A Ligi Import Corp tulajdonosa elmondta, hogy rendszeresen figyelemmel kíséri az Etihad Airways fejlődését. „A nyitó járatokon mindig számos újdonság van, most különösen izgatott vagyok, hogy megtapasztaljam ezeket, és különösen lenyűgöz a komornyik szolgáltatás” – mondta.

etihad_gino_bertucci_residence_1.jpg

A milliomos üzletember 25 évvel ezelőtt utazott nyitó járaton, azóta még huszonkétszer. Lelkes gyűjtője légitársaságok emléktárgyainak, közel 2000 repülőgépmodellje van, valamint egy albuma tele beszállókártyákkal, bizonyítványokkal és fotókkal korábbi repülésekről.

Nem lehet okuk panaszra déli szomszédunknak, az Air Serbia kisebbségi tulajdonosának fejlődése számukra is jövedelmező lehetőségeket kínál, amivel a megjelent statisztikai adatok szerint mind a légitársaság, mind a belgrádi repülőtér tud is élni.

airserbia-etihad.jpg

Szólj hozzá

Abu Dhabi Dreamliner Air Serbia Etihad Airways Airbus A380 B787 Etihad Residence