2015. jún 21.

Luxus üdülések a montenegrói tengerparton

írta: Nosztalgikus
Luxus üdülések a montenegrói tengerparton

Montenegró – fekete hegyek. Aki egyszer járt ott, a varázsától egy életre nem tud megszabadulni. A Kotori-öböl szépsége, a hegyek zordsága, az Adria semmihez nem hasonlítható kéksége, nos, ezek a külföldi befektetők fantáziáját is megmozgatják.
 
A hatodik befektetési és ingatlan fesztiválon olyan beruházók képviselői jelentek meg, akik luxus turista településeket építenek.
 
A befektetői vásáron luxust adnak el. Ezek egyike a Porto Montenegro, egy elit üdülőhely kikötővel a tivati öbölben, az Adria partján.
   porto-montenegro1.jpg
Szezonban 800 főt foglalkoztatnak, eddig az építkezésbe 360 millió eurót fektettek be. 

porto_montenegro_kikoto.jpg
A kanadai befektető szerint Montenegró megéri ezt a pénzt.

„Kicsi de nagyon izgalmas ország, az arizoniai után a világ második legmélyebb kanyonjával, az utolsó dzsungellel Európában a Biogradska Gora Nemzeti Parkban. Ezek azok, amik a vevőket érdeklik, azokat, akik telítődtek Monacoval, Saint-Tropez-val, vagy Cannes-nal és szeretnének valami újat, valami mást”- mondta Danilo Kalezics.
 
Elképesztő luxust és újdonságokat találnak a 250 millió eurós, azerbajdzsáni állami beruházásban épült üdülő komplexumban, a herceg novi járásban lévő Kumbor üdülőhelyen. Az azeriek eddig hét üdülőkompexumot építettek többek között a Maldiv szigeteken, Dubaiban, Mauritiuson, a Bahamákon és Mexikóban. .

kumbor.jpg

„A One és Only Resort az első ilyen beruházásunk lesz Európában. Montenegró az egyik legnagyobb luxust kínáló hely a világon.” - mondta Rashad Aliyev a One and Only Resort képviselője.

one_and_only_kumbor.jpeg
Montenegróban senki nem beszél pénzügyi válságról, csak lehetőségekről. A befektetők állítják, hogy az ingatlanpiac visszatért a normális kerékvágásba.
 
A régió többi országához képest kevesebb, nettó 350 millió euró külföldi tőke érkezett az elmúlt évben, ami egy főre számítva 570 euró.

„Hogy mennyire fontosak a külföldi befektetők az országnak, azt leginkább a számok mutatják. Az utolsó 10 évben elérték a GDP 18-19 százalékát, vagyis majdnem a bruttó hazai termék egy ötödét.” A montenegrói kormány költségvetésében a külföldi befektetések kiemelt helyet foglalnak el.

montenegro.jpg 
Montenegróban optimisták. Habár továbbra is erősen támaszkodnak a külföldi befektetésekre, állítják, hogy az ország a következő években egyike lesz a leggyorsabban fejlődő gazdaságnak Európában.
 
„Függetlenül az akadályoktól, amikkel szembe kell néznünk állami és helyi szinteken, a nagy befektetők reményt adnak nekünk, jelentős eszközöket ruháznak be a már elkezdett és újabb projektekbe. Ezek a beruházások adják meg annak az alapját, hogy közelíteni tudjunk az Unió fejlettségi szintjéhez. Erre szükségünk is van, jelenleg az európai átlag 40%-án vagyunk” – mondta Milo Djukanovics, Montenegró elnöke.
 
További montenegrói üdülőhelyekről itt olvashat.

Szólj hozzá

Montenegró Tivat One and Only Resort Milo Djukanovics Porto Montenegro Kumbor