2017. júl 23.

Hírzárlat!? Kórházi napi jelentés?!

írta: Nosztalgikus
Hírzárlat!? Kórházi napi jelentés?!

Már csak mosolygok, de tényleg nincs új a nap alatt! Az egészségügyi nem tudom kik elrendelték, hogy a kórházak írjanak napi jelentéseket – hangulatjelentést? - , hogy ne a sajtóból értesüljenek a gondokról. Teszik ezt a 21. században, az okos telefonok világában, amikor fél percen belül csak az nem értesül bármiről, aki nem akar.

A mobiltelefonok még nem voltak ennyire fejlettek és elterjedtek az 1990-es évek első felében, de az információ áramlást jelentősen meggyorsították. 

Történt egyszer 1994-ben vagy 1995-ben, hogy a Malév New York-i járata műszaki hiba miatt Londonban kényszerült megszakítani útját. Akkor a repülési igazgató titkárnője voltam, magától értetődött, hogy szinte elsőként értesültünk az eseményről. Egyszer csak megérkezett a szocializmusban szocializálódott vezérigazgató utasítása: hírzárlat! Közben már csörögtek a telefonok, érdeklődtek az újságírók, hozzátartozók.

malev767_ha-lha_foto_pap_laszlo.jpg

                                       Malév B767 HA-LHA  (fotó: Pap László)

Mi egymásra néztünk, a kapitány szélesen elmosolyodott és az éppen vonalban lévő médiamunkásra utalva nevetve csak annyit mondott: kapcsoljad. 

Rövid idő után a repülőnk folytatta útját New York felé, mi pedig meglehetősen tiszteletlenül értékeltük a hírzárlatra vonatkozó utasítás félét. 

És most azt gondolom, hogy ugyanilyen tiszteletlenül minősítik a kórházi vezetők is a napi jelentési kötelezettséget. 

A huszonkét évvel ezelőtti vezető utasítását talán egy picit lehet azzal menteni, hogy még nem szokott hozzá, hogy a hír a fedélzeten utazók mobiltelefonjainak jóvoltából hihetetlenül gyorsan érkezik, de hogy ma, amikor már viharos gyorsasággal terjed minden a világhálón, szinte a megtörténés pillanatában, ez egészen elképesztő.

Egyetlen magyarázatot találok: ezek ugyanazok!

 

Szólj hozzá

mobiltelefon hírzárlat napi jelentés New York London Malév B767