2017. aug 06.

Edin Džeko, a bosnyák gólgyáros

írta: Nosztalgikus
Edin Džeko, a bosnyák gólgyáros

A bosnyák nemzeti tizenegy kapitánya, Edin Džeko 2015 óta az AS Roma csatára. A GoalNation-nek nyilatkozva azt mondta, hogy az elmúlt szezon volt pályafutása legjobb idénye. „Sok gólt lőttem és hatékonyan játszottam. A nehéz első év után a második ideális volt. Köszönöm a társaimnak és a római szurkolóknak, nélkülük ez nem sikerült volna.” 

edin-dzeko-roma-football-celebrates_3770020.jpg

A sok gól pontosan 33 találatot jelent, amivel a bosnyák játékos megdöntötte Francesco Totti, Rodolfo Volk és Pedro Manfredini eddigi 32 gólos rekordját a Romanál.

Elmondta, hogy egy új klubnál az első év soha nem könnyű, ugyanígy érezte, amikor 2011-ben a Manchester City-hez igazolt.

„Nekem az első év gyengébb, utána mindig egyre jobb. Kell egy kis idő, hogy megszokjam az új körülményeket, az új játékostársakat, az új bajnokságot. Minden más.Talán több idő kellett, mint azt gondoltuk, de a második szezon megérte a türelmet. Az olasz A liga az egyik legjobb bajnokság. Azokat a dolgokat, amiket az elmúlt két évben itt tanultam, sehol máshol nem tanulhattam volna meg.” 

edin_dzeko_bih.jpg

„Nehéz volt felnőni Boszniában a háború alatt. A gyerekek mindig ki akartak menni játszani, de az nagyon veszélyes volt. Ugyanakkor ezért lettünk erősek. Minden, ami ma vagyok, a múltnak köszönhetem.” 

Edin Džeko 1986-ban született Szarajevóban, a háború kitörésekor 6 éves volt.

 

Szólj hozzá

AS Roma Szarajevó Edin Dzeko