Ha azt gondolják, hogy vicc, hát nem az. Goran Rakić, Kosovska Mitrovica polgármestere ünnepélyesen átadott egy szemetes konténert, amiből még huszonötöt helyeztek ki a városban. A konténerek nemzetközi – EU, Sinergia ifjúsági-oktatási szervezet – összefogással kerültek a városba, így teljesen helyénvalónak érzik a ceremoniális átadást.  

kontener_atadas_kosovska_mitrovica.jpg

                                      A szemetes konténer ...

Az esemény a közösségi médiákban lavinát indított meg. Számtalan ironikus, értetlenkedő bejegyzés után az ellenoldal: nem lehet semmi jót tenni, hogy ne döfjék bele a verbális kést? Itt soha senki nem dobott el egy papírfecnit sem? Mások szarkasztikusan azt kifogásolják, hogy a polgármester nem teljesen adta meg a módját az ünnepélyes avatásnak, de megértőek, mivel először történt szemétkonténer avatás.

Az eset a régióban nem egyedülálló. Tavaly a Szerb Progresszív Párt magasrangú tisztségviselője a kerületi polgármesterrel együtt ugyancsak ünnepélyesen adta át az új konténereket Belgrád Karaburma kerületben.

Egy másik kerületben gyalogosátkelőt avatott a polgármester. Kommentelők ironikusan megjegyzik, hogy a zebra meglehetősen szerény, mindössze hat fehér csík, de a következők már szélesebbek lesznek nyolc csíkkal, mert Szerbia napról napra fejlődik.

unnepelyes_atadas_zebra.jpg

                                 A hat csíkos zebra...

Nem akar lemaradni Újvidék sem, ahol egy szemafort adtak át ünnepélyes keretek között. A ceremónia meglehetősen egyszerű volt: újságírók gyűrűjében a polgármester megmutatta a lyukat, amibe bele kellett helyezni a forgalomirányító lámpát, majd mondott egy beszédet, dicsérve a modern forgalomtechnikai eszközöket.

unnepelyes_atadas_szemafor.jpg                             és a forgalomirányító lámpa  

A jelenlegi szerb titkosszolgálati miniszter is polgármester volt egykoron, ő egy lépcsősort és a hozzá tartozó korlátot avatta fel ünnepélyesen.

Ebben a kiélezett versenyben vitathatatlanul dobogós helyen van Leskovac polgármestere és a mostani honvédelmi miniszter. A polgármester ünnepélyesen átadott egy nyilvános WC-t a helyi temetőben, a miniszter pedig korábbi beosztásában, még a munkaügyi tárca irányítójaként Apatinban az Idősek Otthonában átvágta a piros szalagot a liftben. Ezután egy kicsit liftezett le-és fel, hogy megbizonyosodjon róla, hogy jól működik.

unnepelyes_atadas_lift.jpg

                                 meg a lift...

Nos, van tülekedés az elsőségért…

A bejegyzés trackback címe:

https://balkanimozaik.blog.hu/api/trackback/id/tr8314016574
Nincsenek hozzászólások.