2019. feb 25.

A világ legtöbb országába közlekedő légitársaságok

írta: Nosztalgikus
A világ legtöbb országába közlekedő légitársaságok

Egy nemrég megjelent statisztika szerint a Turkish Airlines repül a világ legtöbb országába, második a Lufthansa csoport, harmadik az Air France, negyedik a Qatar Airways és ötödik az Emirates.

turkish-airlines_1.jpg

A török légitársaság több mint 300 célállomásra repül a világ 121 országában, a Lufthansa csoport 105 országba indít járatokat. A Lufthansa a legnagyobb európai légifuvarozók listáján 2017-ben megelőzte a Ryanairt. A csoport tagjai a Lufthansa, az Eurowings, a Swiss Air, a Brussels Airlines és az Austrian Airlines.

lh-group-tails_jpg_8590128.jpg

A harmadik helyen álló francia nemzeti légitársaság 85 országba közlekedik, jellemzően a két párizsi repülőtérről, a Charles de Gaulle-ról és az Orlyról.

air_france.jpg

A Qatar Airways forgalma a dohai Hamad nemzetközi repülőtérről az elmúlt évtizedben jelentősen megnőtt. Katar nemzeti légitársaságát 1993-ban alapították, a közelmúltban tagja lett a Oneworld légiszövetségnek, lehetőséget adva ezzel utasaiknak, hogy a világ minden pontjára eljussanak.

qatar-airways-o1od1wrxmm3eyzlrhupw3a8ogglsckp8x7gt6dr62i.png

Az Egyesült Arab Emirátus-beli Emirates légitársaság mindössze két országgal előzi meg az utána következő British Airwayst, 77 országba indít járatokat. A légitársaság a ME3 (Qatar, Etihad, Emirates) egyike, amik az elmúlt évtizedben hihetetlen gyors növekedést mutattak. Az Emirates márkanév gyakran kapcsolódik a luxus utazáshoz.

emirates.jpg

Az ENSZ adatai szerint a világon 195 ország van, a Turkish Airlines 62%-ukba üzemeltet járatot. Az új csomópont, az Istanbul nemzetközi repülőtér a világ legnagyobb és legforgalmasabb légikikötője lesz. A légitársaság közel 60 millió utast fuvaroz a 300 repülőgépes flottájával.

A top10 további légitársaságai: 6. British Airways – 75 ország, 7. United Airlines – 73 ország, 8. KLM – 66 ország, 9. Delta Airlines – 57 ország, 10. Aeroflot – 52 ország.

Forrás: flight-delayes.co.uk

Szólj hozzá

légitársaságok Lufthansa Qatar Airways Air France Emirates Turkish Airlines