2019. dec 15.

A nyugat-balkáni régió legértékesebb labdarúgói

írta: Nosztalgikus
A nyugat-balkáni régió legértékesebb labdarúgói

A német Transfermarkt, az egyik legnagyobb internetes portál, ami többek között megbecsüli a nemzeti válogatottak, a labdarúgók piaci értékét, úgy becsüli, hogy a régióban a legértékesebb Szerbia és Horvátország nemzeti tizenegye.

Szerbia válogatottjának értéke 287,7 millió euró, a legértékesebb játékos Sergej Milinković-Savić, aki  a portál szerint jelenleg 65 millió eurót ér.

milinkovic-savic-e1554980794731.jpg

                                            Sergej Milinković-Savić

A horvát válogatott értéke 285,35 millió euró, jelenleg a legértékesebb játékosa Marcelo Brozović a milánói Inter középpályása 50 millió euróval. 2018-ban a világ legjobb játékosa címet elnyert 34 éves Luka Modrić értékét 20 millió euróra tartják.

marcelo-brozovic-inter-mailand-1516202034-13505.jpg

                                                          Marcelo Brozović

Bosznia-Hercegovina nemzeti tizenegye áll a régióban a harmadik helyen 160,9 millió euró értékkel. A csapat legértékesebb játékosa a Juventusban futballozó Miralem Pjanić középpályás, 70 millió euróval.

miralem-pjanic.jpg

                                                       Miralem Pjanić

A 159,75 millió euróra becsült szlovén válogatott kapuját őrzi a régió legértékesebb játékosa, az Atletico Madrid kapusa, Jan Oblak. A kapuőr értéke 100 millió euró.

7b1d5b5f85c39fafbdc2-jan-oblak.jpeg

                                                     Jan Oblak

A legfiatalabb állam, Koszovó csapatának legértékesebb focistája a Werder Bremen fiatal csatára, Milot Rashica. 20 millió euróra becsülik. Az egész válogatott értéke kicsivel több, mint 70 millió euró.

milot_rashica.jpg

                                                       Milot Rashica

Észak-Macedónia válogatottjában focizik a 17 millió euróra tartott „csodagyerek”, a Napoliban járszó 20 éves Eljif Elmas. A válogatott értéke 56,7 millió euró. 

bad-news-for-eljif-elmas-in-naples_img_1.jpeg

                                         Eljif Elmas

Montenegró nemzeti válogatottjának az értéke messze a legalacsonyabb, 29 millió euró. A Lazio középpályása, Adam Marušić 7 millió euróval a csapat legértékesebb játékos.

adam-marusi.jpg

                                            Adam Marušić

A válogatottakban focizó játékosok Európa legrangosabb klubcsapatainál játszanak, a teljesség igénye nélkül: Real Madrid, Bayern München, AC Milan, Fiorentina, Ajax Amsterdam,Chelsea FC, Inter Milan, Juventus Fc, Arsenal, Atletico Madrid, AS Roma.

Szólj hozzá

válogatott labdarúgás focista nemzeti tizenegy